// Författare - Sara Bäckmo

Möt Sara Bäckmo!

Välkommen till Skillnadens Trädgård

Skillnadens Trädgård är en köksträdgård i odlingszon 3 i Bökebacken, Småland. Här har jag anlagt en nära 450 kvadratmeter stor grönsaksodling i syfte att utforska hur vår villatomt kan användas för att odla grönsaker för husbehov. Under mer än sex av årets månader är vår trebarnsfamilj självförsörjande på grönsaker och vi äter också egenodlat under resten av året. Följ arbetet och inspireras till att odla mer ätbart i din trädgård!

Jag som odlar och skriver är Sara Bäckmo, 39 år och journalist. Jag bor i huset Skillnadens tillsammans med min man Philip och våra barn Otto 8 år, Viggo 6 år, Alba 4 år och Loa som är 9 månader. Vi har också djur; ett gäng katter och newfoundlandshunden Kapten Kuling. I huvudsak har jag ägnat mig åt etermedia, som radio och tv, de senaste 20 åren. Nu skriver och bloggar jag för Land och Land.se om Skillnadens Trädgård, samt föreläser, skriver böcker och håller en mängd föredrag.

Alla bilder på Sara och bilder i böckerna är tagna av fotograf Maria Fors Östberg.

Facebook | Youtube | Podcast | Twitter | Instagram

Äntligen skördedags i Skillnadens trädgård! Med glädje, nyfikenhet och kärlek till jorden har Sara Bäckmo planerat, sått och odlat sin trädgård. Och nu är det dags att skörda. Saras okonventionella sätt att odla innebär att skördetiden infaller hela året, vilket ju också gör att hon kan laga mat med ingredienser från trädgården året runt!

Vi är många som lärde känna Sara Bäckmo i hennes förra bok Skillnadens Trädgård och som nu med öppna armar tar emot Skillnadens skörd – Mat från trädgården året om . Under ett år får vi hänga med i trädgårdslandet, i tunnelväxthusen och i köket, och plocka allt från de första spirande sallatsbladen och kryddgrönt till mackan, till smakrika rotfrukter och övervintrad, späd purjolök.

Att tänka och odla som Sara är klimatsmart och ekologiskt, och det ger en oändlig variation i matlagningen. På samma enkla, okomplicerade sätt som Sara tar hand om sin köksträdgård lagas maten i fyrabarnsfamiljen Bäckmo: ”Jag känner vår mat. Vartenda blad vi stoppar i munnen, varje ärta på tallriken och alla bär i sylten,” säger Sara. Och det präglar maten – bokens närmare 200 recept ger lättlagad mat med få ingredienser, gott och utan krusiduller.

Skillnadens skörd är ett samarbete mellan Sara Bäckmo och fotograf Maria Fors Östberg . Saras varma, lättillgängliga texter och Marias vackra bilder gör att boken med stor behållning kan läsas från pärm till pärm. Eller användas som fakta- och uppslagsbok för grönsaksodling. Eller som inspirerande kokbok … Skillnadens skörd kommer att göra skillnad för många av oss.

Sara Bäckmo och Skillnadens Trädgård är sedan flera år mycket välkänd och uppskattad i sociala medier där hon har några av de mest välbesökta kontona inom trädgård. Följ henne på Skandinaviens största trädgårds blogg , Facebook och Instagram. Lyssna på hennes och Johannes Wätterbäcks podcast: Två odlare emellan och titta på de hundratals klippen på Youtube med odlingstips från Skillnadens Trädgård.

Ladda ner pressbilder

Jag känner vår mat. Vartenda blad vi stoppar i munnen, varje ärta på tallriken och alla bär i sylten./ Sara Bäckmo

Böcker av Sara Bäckmo

{{b.post_title}}

LÄS MER