/Vårt koncept

SPiRA

Det krävs många olika komponenter för att skapa en välgjord och angelägen bok som dessutom ska få så brett genomslag och nå så många läsare som det överhuvudtaget är möjligt.

Vårt utgivningskoncept SPiRA bottnar i våra kollektiva erfarenheter av förläggeri, redaktionellt arbete, marknadsföring och försäljning. Det är ett organiskt koncept som utvecklas med tiden och nya insikter.

SPiRA omfattar allt från brainstorming och skrivprocess till lansering och försäljning. Även om det är samma grundläggande process för hela vår utgivning så ser vi varje bok som unik. Därför anpassas ingredienserna i SPiRA efter varje projekts särskilda förutsättningar. 

BÖCKER

Här ser du hela vårt sortiment

FÖRFATTARE

Här ser du alla våra författare

BOKEN SOM VARUMÄRKESBYGGARE

Skriver du främst för en professionell publik?

Det där med marknadsföring

Konkurrensen om kunderna är stenhård och det krävs ofta mer än ett bra innehåll för att få genomslag.

Tillsammans med samarbetspartners har vi därför tagit fram en plattform för att effektivt kunna styra bokens livsresa i de digitala kanalerna och fånga kundernas intresse. Vi vågar påstå att denna lösning, som utgör marknadsföringsmotorn i SPiRA, är unik i den svenska förlagsbranschen.

Som författare på Roos & Tegnér har du själv tillgång till detta system. Du kan både bevaka försäljningsutvecklingen i realtid och styra, mäta och följa upp egen digital annonsering och marknadsföring (av boken eller exempelvis föreläsningar, utbildningar och erbjudanden av olika slag).

 

Välkommen till vår digitala plattform!

Om du inte syns så finns du inte, och det gäller både dig som ämnesexpert och din bok. För att mer effektivt kunna fånga kundernas intresse har vi utvecklat en unik digital marknadsföringsplattform som alla våra författare får tillgång till.

Effektiv marknadsföring har aldrig varit enklare

I vår digitala plattform kan vi som förlag effektivt marknadsföra och följa boken i de digitala kanalerna. Det kommer vi att utnyttja för att skapa största möjliga genomslag för våra titlar.

Som författare på Roos & Tegnér har du själv tillgång till den digitala plattformen. Du loggar enkelt in på vår hemsida. På plattformen kan du:

  1. Bevaka försäljningsutvecklingen i realtid.
  2. Styra innehållet över din författarsida (på förlagets hemsida).
  3. Se och följa upp pågående kampanjer i digitala kanaler.
  4. Göra och följa upp egna kampanjer i digitala kanaler, för din bok/dina böcker eller exempelvis föreläsningar, utbildningar och erbjudanden av olika slag.

Målen med de insatser som du och förlaget gör kommer att variera, men alla reaktioner från kunderna (i form av likes på Facebook, klick på banners, visningar av boken på vår hemsida etc) mäts och landar i ett marknadsföringsvärde så att vi hela tiden kan se resultatet.