/Om oss

Roos & Tegnér i ett nötskal

Med en utgivning om runt 50 titlar om året är Roos & Tegnér ett av Sveriges ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas och mår bra. Våra utgivningsområden är främst personlig utveckling, trädgård, affärslitteratur, resor, psykologi, inredning, biografier och humor.

Böcker

Här ser du hela vår utgivning

Författare

Här ser du alla våra författare

Nyheter

Håll dig uppdaterad
med vår blogg

Om Roos & Tegnér

Vi är

ett av Sveriges ledande fackboksförlag.

Vi tror på

Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas och mår bra.

Vi ger ut

Våra utgivningsområden är främst

 • personlig utveckling
 • trädgård
 • affärslitteratur
 • resor
 • psykologi
 • inredning
 • biografier
 • humor

Tre skäl att samarbeta med oss

 1. Vi kombinerar det mindre förlagets själ och personliga engagemang med det större förlagets förmåga att nå ut.
 2. Vi får saker att hända och tror på snabba processer och flexibla lösningar.
 3. Våra författare står alltid i fokus och vi vet vad som krävs för att nå vårt gemensamma mål – att ge ut böcker som både vi, författarna och läsarna brinner för.

Hur det började

Foto var den gemensamma nämnaren i mötet mellan Anders Roos och Micke Tegnér.

Anders var utbildad fotograf, Micke duktig amatör. Båda jobbade med annat. Under en middag dök tanken på ett gemensamt projekt upp och innan kvällen var slut hade de bestämt sig för att göra en bok. Startsträckan var obefintlig.

Dagen därpå drog de i gång det som skulle bli ”Min plats i Skåne”, fotoboken med kända skåningar som berättar om sina smultronställen. Det gick som på räls och halvvägs fick de idén att starta ett eget förlag, Roos & Tegnér.

– Efter massor av år som marknads- och försäljningschef på internationella företag tvekade jag inte när jag fick chansen att göra verklighet av mina entreprenörsdrömmar. Det har jag inte ångrat, säger Micke Tegnér.

Den första boken blev en stor framgång och det nystartade förlaget gick vidare mot nya äventyr. 2014 lämnade Anders Roos förlaget för att satsa på egen verksamhet.

Sedan starten 2006 har Roos & Tegnér utvecklats från det lilla uppstickarförlaget till ett av Sveriges ledande fackboksförlag. Förlaget har idag åtta anställda och är baserat i Malmö men verkar över hela Sverige.

Universus

Vårt systerförlag Universus ger ut kvalificerad akademisk litteratur.

Förlaget samarbetar med forskare i hela Sverige och ger ut antologier, avhandlingsserier, debattböcker, forskningsrapporter, kurslitteratur, tidskrifter, doktorsavhandlingar och skriftserier.

Teamet

Vi har lång erfarenhet av marknads- och säljverksamhet samt mångårig redaktionell erfarenhet av facklitteratur inom flera olika genrer.

Tillsammans med författaren utgör vi ett team som arbetar för att ge boken de allra bästa förutsättningarna. Vi har dessutom tillgång till ett nätverk av erfarna konsulter inom redaktionellt arbete, formgivning, pr och foto.

Michael Tegnér

Grundare och affärsutvecklare

Micke är förlagets grundare. Han har alltid jobbat med försäljning och marknadsföring och brinner för affärer. Micke tänker gärna utanför den berömda lådan, och det är en av anledningarna till att Roos & Tegnér är ett av landets ledande fackboksförlag. Mickes eviga problem är att han, trots ökade träningsdoser, inte blir bättre i tennis.

Telefon: 040-674 75 51 Mail:

Maria Ramdén

Förlagschef & Förläggare

Maria har tillbringat mer än halva sitt liv i förlagsbranschen och jobbat med allt från uppslagsverk till kokböcker. Hon älskar fortfarande mötet med nya författare och alla överraskningar som finns i resan från idé till färdig bok. Hon pratar mycket och fort, kan vara otålig, men är också en stjärna på att lyssna. Ibland går hon väldigt vilse eftersom hon helt saknar lokalsinne.

Telefon: 040-674 75 58 Mail:

Anders Abrahamsson

Förläggare

Anders är ekonomen som upptäckte att han är mer text- än siffermänniska. Men också att kombinationen inte är så dum. Efter många år som redaktör och förläggare har det blivit mer än 300 böcker, de flesta inom affärslitteratur och personlig utveckling. Anders är lugn och analytisk, men det har man svårt att tro när man ser hans ostädade skrivbord.

Telefon: 040-674 75 52 Mail:

Malin Tenghamn

Administration & Ekonomi

Till Malin vänder sig alla, både kollegor och författare, med frågor om beställningar, lagersaldo, royalty med mera… Ibland säger Malin att hon inte har koll, men då vet vi att hon ljuger!

Telefon: 040-674 75 53 Mail:

Christer Isell

Förläggare Universus

Christers möte med Micke Tegnér resulterade i Universus (Academic Press), vårt systerförlag. Hans bakgrund som konsult inom management, ledarskap och försäljning liksom erfarenheten som förläggare passade perfekt. Den envise husrenoveraren och ständige pendlaren mellan Lund, Stockholm och Simrishamn har nyligen fått en ny roll som både morfar och farfar.

Telefon: 040-674 75 56 Mail:
Fotograf Micke Tegnér

Petra Ward

VD & Försäljningschef

Petra var Londonbo i fjorton år. Där inledde hon sitt förlagsliv och under drygt tjugo år i branschen har hon jobbat med ”nästan allt” enligt henne själv. En klar fördel som försäljningschef. Med stenkoll på alla titlar kan Petra matcha rätt bok mot rätt återförsäljare. Och rätt läsare. En hemlig talang är minigolf, en rafflande och dödsföraktande sport enligt Petra.

Telefon: 073-808 3322 Mail:
Fotograf Micke Tegnér

Helena Nord

Marknadchef

Helena är marknadsmänniskan som kommer bäst till sin rätt i en kreativ, öppen miljö. Digital kommunikation är hennes paradgren och i kundrelationer står ordet ”service” högt på att göra-listan. Som instruktör på Friskis & Svettis blir det ett och annat träningspass. Så om hon rör sig lite försiktigt en dag är det för att hon klämde två pass igår!

Telefon: 040 - 674 75 54 Mail:
fotograf Micke Tegnér

Besse Lundquist

Förlagsassistent

Besse tog ordets väg när det var dags att välja yrkesbana och vilken varierad resa det blev. Som utbildad journalist, copywriter och sedermera marknadsekonom har hon jobbat som mat- och handarbetsredaktör och marknadsfört allt från läkemedel till kosmetika. På fritiden broderar Besse gärna citat som hon i hemlighet snappat upp från sina intet ont anande vänner!

Telefon: 040-674 75 50 Mail:
noimage

Vill du jobba med oss?

Välkommen in med din presentation.

Telefon: 040-674 75 50 Mail: