Omslag Tio klassiska risker i projekt av Henrik Szentes

/ Bok - Tio klassiska risker i projekt

Tio klassiska risker i projekt

Och hur man vänder risk till möjlighet

Köp boken hos:

Adlibris Bokus

Projekt är en vanlig arbetsform i de flesta verksamheter, men vägen till målet kantas av risker som kontinuerligt måste hanteras för att ett projekt ska bli framgångsrikt.

Henrik Szentes
Taggar: Henrik Szentes, projektledning, Tio klassiska risker i projekt

Tio klassiska risker i projekt Och hur man vänder risk till möjlighet

Hur du lyckas med dina projekt

Projekt är en vanlig arbetsform i de flesta verksamheter, men vägen till målet kantas av risker. I olika ramverk och modeller för projektledning lyfts följaktligen riskhantering fram som en nyckelaktivitet för att åstadkomma lyckade projekt.

Den här boken beskriver tio risker som är klassiska i projektsammanhang och ger råd kring hur projektledare tillsammans med sin organisation kan bemöta dem. Gemensamt för många av riskerna är att de bottnar i mänskligt beteende och bristande kommunikation, vilket utvecklas och exemplifieras i boken. Författaren förklarar dessutom hur strukturerad riskhantering kan användas för att hitta alternativ och generera nya möjligheter. 

Boken vänder sig till projektledare, chefer och alla andra som på något sätt kommer i kontakt med projekt som arbetsform. Projekten kan handla om allt från att utveckla nya produkter eller att i samarbete med kund leverera en anpassad lösning, till att införa nya arbetssätt eller flytta verksamheten till nya lokaler. 

 

Tio klassiska risker i projekt

ISBN: 978-91-87905-95-7
Utgivningsdatum: 2018-01-23
Boktyp: Flexband

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus

HENRIK SZENTES är företagare och forskare inriktad på projektorganisationer. Efter civilingenjörsexamen 1993 har han arbetat i olika ledarroller i flera branscher, och driver sedan 2010 eget bolag med inriktning mot riskhantering och beslutsfattande i främst stora och komplexa projekt. Henrik är även en uppskattad föreläsare, moderator och rådgivare. 2016 doktorerade Henrik i ledarskapsrelaterade paradoxer i projekt och projektbaserade organisationer.

| |

Pressröster:

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Challengers!

Affärslitteratur
LÄS MER

Mer än hjärna! POCKET

Psykologi
LÄS MER

När företaget går vidare i familjen

Affärslitteratur
LÄS MER

Praktisk affärsekonomi

Affärslitteratur
LÄS MER

Nya spår på gammal räls

Tåg & järnvägar
LÄS MER

Ledarskap för förändring

Affärslitteratur
LÄS MER

Den pragmatiske idealisten

Affärslitteratur
LÄS MER

Ledarskapets Faktor Z

Affärslitteratur
LÄS MER

Goda affärer

Affärslitteratur
LÄS MER