/ Bok - När ditt barn inte äter

När ditt barn inte äter

Nästan hälften av alla föräldrar upplever någon gång svårigheter med sitt barns ätande. Föräldrar till barn som har svårt att äta känner sig ofta ensamma och utlämnade.

Taggar: Kajsa Lamm Laurin, När ditt barn inte äter

När ditt barn inte äter Praktiska råd för att hitta matlusten

Kommentarer som ”barn svälter inte i Sverige” eller ”han äter när han är hungrig” gör inte saken lättare, inte heller välmenande råd som sällan är baserade på fakta och forskning.

Det kan finnas en mängd olika skäl till barnets matkrångel. Dels kan det vara fysiska orsaker, som svårigheter med munmotoriken eller överkänslighet, dels att barnet varit sjukt och inte kommer igång med ätandet igen. Det kan också ha helt andra förklaringar, som att det är för stressigt vid bordet. Viktigt att komma ihåg är att barn aldrig krånglar med mat av medvetet trots eller elakhet.

I När ditt barn inte äter går författaren Kajsa Lamm Laurin igenom olika anledningar till matkrångel och fokuserar sedan på praktiska tips och råd om hur man på både kort och lång sikt kan hjälpa sitt barn att känna matglädje. Här finns även intervjuer med föräldrar som berättar om sina erfarenheter av matkrånglande barn, samt de nyaste rönen inom forskningen på området.

När ditt barn inte äter

ISBN: 9789187905087
Utgivningsdatum: 2015-06-01
Boktyp: Flexband

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus CDON

Pressröster:

Ladda ner pressbilder