/ Bok - Motivationskoden

Motivationskoden

En bok om modernt ledarskap

Motivationskoden är en inspirerande och tankeväckande resa genom ekonomisk och psykologisk forskning, den mänskliga hjärnan och författarens egna erfarenheter och tankar om ledarskap.

Tommy Lundberg
Taggar: Motivationskoden, Tommy Lundberg

Motivationskoden Om modernt ledarskap och varför vi borde gå från Managem

 

Filmklipp hämtat från Sveriges Marknadsförbund intervju med Tommy Lundberg

Med träffsäkra analyser av vår samtid och ögonöppnande insikter om mänskligt beteende lyckas boken både underhålla och skaka om. Läs om varför ledarskap handlar mer om kemi än ekonomi, varför människor vill spela roll snarare än en roll och varför piskor och morötter inte fungerar. Och mycket mer!

Med den här boken vill författaren uppmuntra chefer att leda utifrån de grundläggande mänskliga behov som ligger bakom vår inre motivation. Men här serveras ingen metod eller modell som direkt kan implementeras. Boken lever som den lär: ledarskap handlar inte om att ge svaren, utan om att leverera frågorna som inspirerar människor att tänka själva.

”Ledarskapets grundbult är att man måste känna sig själv ganska bra. Den här boken hjälper en att lära känna sig själv och förstå andra.”
Ann Krumlinde, vd Danske Bank Sverige

”Den här boken sätter igång tankarna. Den drar sig inte för att rikta kritik mot näringslivet, men på ett inspirerande sätt, lite i Gladwells anda, förklarar den mänskliga behov och beteenden och ställer frågorna som vi ledare faktiskt måste svara på.”
Rickard Zetterberg, koncernchef S-Group

”En underbar bok som med en personlig ton, beskrivande anekdoter och exempel, och stöd i forskning förmedlar budskapet: allt handlar om människor och ledarskap handlar om att få människor att vilja och våga vara sina allra bästa jag.”
Marie Lyxell Stålnacke, personaldirektör Lantmäteriet.

”Motivationskoden är en bok som verkligen väcker tankar och ger insikter om ledarskap, i det stora och det lilla. Dessutom är den skriven av en språkkonstnär med känslomässig skärpa.”
Mats Urde, forskare och konsult i varumärkesstrategi. Docent vid Lunds universitet.

”Jag är ingen bokmal, men den här boken fångade mig. Den är verkligen intressant, och rolig att läsa med den underfundiga humor som ständigt återkommer. Jag fick en rad konkreta idéer och tips som jag själv kan ta med mig i mitt ledarskap redan i morgon, och det tänker jag göra. En mycket bra och stimulerande bok som jag hoppas kommer att inspirera många. Jag skulle gärna döpa den till En ledares guide till galaxen!”
Joakim Carlsson, vd Nordic Fast Food AB.

”Den här boken är rent läsegodis. Lättillgänglig, upplysande och väldigt stimulerande. I vårt arbete med en ny affärsplan inspireras jag att i ännu högre grad involvera medarbetarna, för att på allvar frigöra kraften och lusten. Jag ska köpa den till alla!”
Pernilla Wigren, vd Kopparstaden.

”I min roll som föreläsare möter jag dagligen ledare som efterfrågar nya alternativa synsätt och modeller för att klara morgondagens utmaningar för organisationer och företag. Motivationskoden sätter fingret på många av dessa frågor och ger på ett väldigt konkret sätt nya perspektiv på medarbetare, motivation och ledarskap. Tommys underhållande språk bidrar också till att man som läsare inspireras till att vilja tänka nytt och iscensätta en förändring.”
Anders Wiman, föreläsare och ordförande i Talarföreningen NSA Sweden.

Motivationskoden

ISBN: 9789187905414
Utgivningsdatum: 2016-05-02
Boktyp: 2016-05-02

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus

Tommy Lundberg

Jag har arbetat hela mitt yrkesliv med kommunikation. När jag tittar tillbaka så ser jag först en tjugofemårig karriär som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd i reklambranschen.
 Och därefter närmare tio år som konsult och rådgivare kring varumärken och intern och extern kommunikation. Jag har haft förmånen att arbeta med uppdrags-givare inom en rad olika områden, som exempelvis Apple, Audi, Bang&Olufsen, Castellum, Danske Bank, Exportrådet, Falu Rödfärg, Företagarna, H&M, IKEA, Länsförsäkringar, Schizofreniförbundet, Stadium och många fler fantastiska organisationer och företag.

När jag tittar framåt står det fortfarande konsult och skribent på mitt visitkort, men i allt större stil också författare och föreläsare. Jag älskar att dela med mig av mina erfarenheter, tankar och idéer. Min ambition är att med en stimulerande blandning av allvar och humor, fakta och historier bjuda på värdefulla kunskaper och inspirerande insikter om kommunikation, ledarskap och medarbetarskap. Jag gör ingen skillnad på chefer och medarbetare, eller på privata och offentliga verksamheter för den delen, eftersom det genomgående temat för mina tankar alltid är ”mänskligt beteende.”

Pressröster:

Det är inte chefens målbilder som ger framgång. Det är medarbetarnas. / Tommy Lundberg

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Challengers!

Affärslitteratur
LÄS MER

Goda affärer

Affärslitteratur
LÄS MER

Ledarskap för förändring

Affärslitteratur
LÄS MER

Tio klassiska risker i projekt

Affärslitteratur
LÄS MER

Friskt jobbat

Personlig utveckling
LÄS MER

NU: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation

Affärslitteratur
LÄS MER

Bygg ditt drömföretag

Affärslitteratur
LÄS MER

Nya affärer : Värdebaserad försäljning 4.0

Affärslitteratur
LÄS MER

Magisk kommunikation

Affärslitteratur
LÄS MER