/ Bok - Motivationskoden

Motivationskoden

En bok om modernt ledarskap och varför vi borde gå från management till humanagement

Motivationskoden är en inspirerande och tankeväckande resa genom ekonomisk och psykologisk forskning, den mänskliga hjärnan och författarens egna erfarenheter och tankar om ledarskap.

Mats Fogelqvist
Taggar: Motivationskoden, Tommy Lundberg

Motivationskoden Om modernt ledarskap och varför vi borde gå från Managem

Med träffsäkra analyser av vår samtid och ögonöppnande insikter om mänskligt beteende lyckas boken både underhålla och skaka om. Läs om varför ledarskap handlar mer om kemi än ekonomi, varför människor vill spela roll snarare än en roll och varför piskor och morötter inte fungerar. Och mycket mer!

Med den här boken vill författaren uppmuntra chefer att leda utifrån de grundläggande mänskliga behov som ligger bakom vår inre motivation. Men här serveras ingen metod eller modell som direkt kan implementeras. Boken lever som den lär: ledarskap handlar inte om att ge svaren, utan om att leverera frågorna som inspirerar människor att tänka själva.

”Ledarskapets grundbult är att man måste känna sig själv ganska bra. Den här boken hjälper en att lära känna sig själv och förstå andra.” / Ann Krumlinde, vd Danske Bank Sverige

”Den här boken sätter igång tankarna. Den drar sig inte för att rikta kritik mot näringslivet, men på ett inspirerande sätt, lite i Gladwells anda, förklarar den mänskliga behov och beteenden och ställer frågorna som vi ledare faktiskt måste svara på.” / Rickard Zetterberg, koncernchef S-Group

”En underbar bok som med en personlig ton, beskrivande anekdoter och exempel, och stöd i forskning förmedlar budskapet: allt handlar om människor och ledarskap handlar om att få människor att vilja och våga vara sina allra bästa jag.” / Marie Lyxell Stålnacke, personaldirektör Lantmäteriet.

”Motivationskoden är en bok som verkligen väcker tankar och ger insikter om ledarskap, i det stora och det lilla. Dessutom är den skriven av en språkkonstnär med känslomässig skärpa.” / Mats Urde, forskare och konsult i varumärkesstrategi. Docent vid Lunds universitet.

”Jag är ingen bokmal, men den här boken fångade mig. Den är verkligen intressant, och rolig att läsa med den underfundiga humor som ständigt återkommer. Jag fick en rad konkreta idéer och tips som jag själv kan ta med mig i mitt ledarskap redan i morgon, och det tänker jag göra. En mycket bra och stimulerande bok som jag hoppas kommer att inspirera många. Jag skulle gärna döpa den till En ledares guide till galaxen!” / Joakim Carlsson, vd Nordic Fast Food AB.

”Den här boken är rent läsegodis. Lättillgänglig, upplysande och väldigt stimulerande. I vårt arbete med en ny affärsplan inspireras jag att i ännu högre grad involvera medarbetarna, för att på allvar frigöra kraften och lusten. Jag ska köpa den till alla!” / Pernilla Wigren, vd Kopparstaden.

”I min roll som föreläsare möter jag dagligen ledare som efterfrågar nya alternativa synsätt och modeller för att klara morgondagens utmaningar för organisationer och företag. Motivationskoden sätter fingret på många av dessa frågor och ger på ett väldigt konkret sätt nya perspektiv på medarbetare, motivation och ledarskap. Tommys underhållande språk bidrar också till att man som läsare inspireras till att vilja tänka nytt och iscensätta en förändring.” / Anders Wiman, föreläsare och ordförande i Talarföreningen NSA Sweden.

Motivationskoden

ISBN: 9789187905414
Utgivningsdatum: 2016-05-02
Boktyp: 2016-05-02

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus CDON

Sedan 2012 driver han egna företaget Crossfell, där han utbildar och coachar chefer och säljare över hela världen i den insiktsdrivna säljmodellen.

Hemsida

Pressröster:

Om du vill fortsätta vara relevant som säljare måste du sluta jaga efter behov som du sedan erbjuder lösningar på. Se istället till att du förstår hur kunden prioriterar när det kommer till resurser och pengar. Hjälp sedan din kund förstå vilka alternativ som finns tillgängliga som stödjer det som prioriteras/ Mats Fogelqvist

Fler böcker från Mats Fogelqvist

{{b.post_title}}

LÄS MER