/ Bok - Friskt jobbat

Friskt jobbat

Stressa ner och lev upp

Livet, både hemma och på jobbet, snurrar allt fortare. Och förväntningarna skruvas upp, både av oss själva och andra. Men i loppet som vi springer är det ingen som vinner. Sjukskrivningarna stiger och det är psykiska diagnoser som dominerar. I den här boken ger Ninni Länsberg den osminkade sanningen om hur vår livsstil belastar kroppen och själen, om hur vi effektiviserat bort betydelsen av vila och reflektion.

Ninni Länsberg
Taggar: Friskt jobbat, Ninni Länsberg

Friskt jobbat Om stress, livsbalans och hållbara arbetsplatser

Det är dags att ta stressen på allvar! Livet, både hemma och på jobbet, snurrar allt fortare. Och förväntningarna skruvas upp, både av oss själva och andra. Men i loppet som vi springer är det ingen som vinner. Folk blir utmattade, sjukskrivningarna ökar och det är de psykiska diagnoserna som dominerar. Det håller inte.

I den här boken ger Ninni Länsberg den osminkade sanningen om hur vår livsstil och syn på arbete belastar kroppen och själen, om hur vi effektiviserat bort betydelsen av vila och reflektion. Alla är sin egen sekreterare och fikarasten prioriteras bort. Vi idealiserar det långsamma men väljer det snabba. Vi ägnar semestern åt att dränera huset och kakla badrum istället för att återhämta oss.

Friskt jobbat ger vägledning, tips och kunskap om vägen till ett liv i balans och mer hållbara, friska, goda arbetsplatser. Det är klok läsning för både den enskilde och för chefer, fackligt förtroendevalda och skyddsombud. Vi kan alla bli mer observanta på vårt sätt att tackla livet i allmänhet och arbetslivet i synnerhet.

"En ärlig och rak bild av hur dagens samhälle påverkar oss.
Men också lösningar för att få hållbara och friska arbetsplatser."

Ninni Länsberg

Friskt jobbat

ISBN: 9789187905841
Utgivningsdatum: 2017-09-19
Boktyp: Flexband

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus

Ninni Länsberg är handbollsspelaren som blev massör och läste teologi, som blev pastor, vidareutbildade sig inom rehabilitering och som nu mött tusentals personer i samtal om stress, utmattning, jobb, sorg, omställning och kriser. Ninni jobbar som specialist inom arbete och hälsa, och föreläser och reflekterar över vår tids syn på effektivitet och perfektion.

Ninnis hemsida

Pressröster:

Förr vaknade vi till fågelkvitter, nu till presidentens Twitter. Och förväntningarna skruvas upp, både av oss själva och andra/ Ninni Länsberg

Ladda ner pressbilder

Böcker av Ninni Länsberg

88 böcker du inte behöver läsa

Humor
LÄS MER

Skillnadens skörd

Hem & Trädgård
LÄS MER

Ett hem med omtanke

Hem & Trädgård
LÄS MER

Min graviditet

Familj & hälsa
LÄS MER

Friskt jobbat

Personlig utveckling
LÄS MER

Hjärnkoll på pengarna

Privatekonomi
LÄS MER

NU: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation

Affärslitteratur
LÄS MER

Bygg ditt drömföretag

Affärslitteratur
LÄS MER

Nya affärer : Värdebaserad försäljning 4.0

Affärslitteratur
LÄS MER