/ Bok - Compassion

Compassion

– Medkänsla med dig själv och andra

Ta del av psykologiska teorier som förklarar hur hjärnan fungerar, läs om anknytningsteori och affektteori samt en introduktion till Compassion Focused Therapy (CFT), en metod som hjälper oss att möta oss själva med mindre självkritik och mer medkänsla och omsorg.

Helena Fogelberg Petra Söderholm
Taggar:

Compassion – Medkänsla med dig själv och andra

Man säger ibland att vi är vår egen värsta kritiker – och det är kanske inte så dumt? Ibland krävs det väl att man säger till på skarpen så att man skärper sig och får saker gjorda? Ja, det tror man lätt, men om vi pratar med oss själva på ett strängt och självkritiskt sätt riskerar vi att skrämma oss. Vårt fokus blir då vår egen rädsla istället för det vi vill och borde göra. För att kunna känna oss trygga och fria behöver vi möta oss själva med inkännande medkänsla. Vi behöver minska vår självkritik och istället stå på vår egen sida då livet utmanar oss.

Det främsta budskapet i Compassion är att våra känslor ger oss information om det som är viktigt för oss. I boken förklaras varför vi behöver medkänsla, vad som gör det så svårt och praktiska övningar visar hur vi kan utveckla medkänsla. Ta del av psykologiska teorier som förklarar hur hjärnan fungerar, läs om anknytningsteori och affektteori samt en introduktion till aktuella Compassion Focused Therapy (CFT), en metod som hjälper oss att möta oss själva med mindre självkritik och mer medkänsla och omsorg.

Compassion

ISBN: 9789187905438
Utgivningsdatum: 2016-05-12
Boktyp: Flex

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus
Helena

Helena arbetar med sitt drömjobb! Varför vi människor gör som vi gör och utan att riktigt förstå varför är hennes stora intresse. Hon har en lång och bred erfarenhet från arbetslivet men även från livet som helhet.

Petra

Petra Söderholm

Petra har vidareutbildat sig i Compassion Focused Therapy i både Sverige och England. Idag arbetar hon inom landsting och kommun och driver en privat psykoterapimottagning tillsammans med kollegan Helena Fogelberg.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Kärleken väntar

Psykologi
LÄS MER

Äg ditt liv

Psykologi
LÄS MER

Ta makten över din stress

Psykologi
LÄS MER

Dina dolda drivkrafter

Psykologi
LÄS MER

Filosofi som terapi

Psykologi
LÄS MER

Mer än hjärna! POCKET

Psykologi
LÄS MER

Livet och 107 sätt att förhålla sig till det

Psykologi
LÄS MER

Flygrädd?

Psykologi
LÄS MER

Fuck Balance

Psykologi
LÄS MER

Själen är ett verb

Psykologi
LÄS MER

När livet går i spillror

Psykologi
LÄS MER

Tänka, rätt & fel

Hjärnkoll kampanj
LÄS MER

Våga föra din talan

Personlig utveckling
LÄS MER

När ditt barn inte äter

Familj & hälsa
LÄS MER

Att leda barn med dialog och öppenhet

Psykologi
LÄS MER

Farliga prinsessor och ljuva monster

Våren 2018
LÄS MER