Roos & Tegnér är ett allmänutgivande och oberoende bokförlag. Vi ger ut facklitteratur inom flera områden, främst management, populärpsykologi och personlig utveckling, men även till exempel resor, humor, trädgård, inredning och mat.

Vi ser oss själva som ett nytänkande och flexibelt förlag. Vi är alltid öppna för nya idéer och samarbeten, vi är lösningsfokuserade och ser möjligheter där andra ser problem. Där de stora traditionstyngda förlagshusen agerar långsamt och stelbent hittar Roos & Tegnér kreativa och nydanande lösningar. Vi har alltid fullt fokus på PR, sälj och marknadsföring och använder gärna för branschen okonventionella metoder.

Det lilla förlagets själ och personliga engagemang kombinerar vi med det större förlagets förmåga att nå ut. Vår målsättning är att förvandla en god idé och ett starkt sakinnehåll till en berikande läsupplevelse i en snygg och målgruppsanpassad form.

Bland våra författare återfinns bland annat många föreläsare, konsulter och ämnesexperter, som gemensamt vittnar om att de med hjälp av sin bok lättare når ut med sitt budskap och attraherar en större publik. Vi kallar denna växande utgivning för SPiRA. Läs gärna mer om dessa böcker här.

Vårt systerförlag Universus ger ut kvalificerad akademisk litteratur och vänder sig i första hand till de som är intresserade av aktuell forskning. Universus samarbetar med forskare i hela Sverige och ger ut antologier, avhandlingsserier, debattböcker, forskningsrapporter, kurslitteratur, tidskrifter, doktorsavhandlingar och skriftserier. Besök gärna Universus på www.universus.se

RoT Kontakta oss