Dietistannica 160717

Dietistannica recenserar Skillnadens Trädgård

ANNICA LÅNGVALL, dietistannica.com 2016-07-17

Men vänta nu Annica.. . en trädgårdsbok? Det hör väl inte till en matblogg? Eller? Jo – det är precis vad det gör. För den här boken handlar inte om vilken blomstrande trädgård som helst, utan om Skillnades trädgård, där Sara Bäckmo fann både själslig ro och så mycket växtkraft att de numera skördar grönsaker till maten året om, och under det varmare halvåret är helt självförsörjande på grönsaker. 150 olika sorter kalasar den lilla familjen på och jag häpnas över att odlingssäsongen inte alls verkar vara begränsad till de få månader då jag själv hittills vågat mig på att odla.

I Skillnadens trädgård ger delar Sara Bäckmo av sig av sina erfarenheter av att bygga upp en rejäl köksträdgård från scratch. Läsaren får tips på allt från hur man bygger olika typer av bänkar till vilka sorter man ska välja när man sitter där och överväldigas av fröutbudet. Jag som är intresserad av att odla mat är tacksam över en nybörjarguide som känns både handfast, lättförstådd och som är skriven ur samma perspektiv som jag har: nybörjarens.

Läs hela recensionen här: https://dietistannica.com/2016/07/17/recension-skillnadens-tradgard-ett-ekologiskt-tradgardsskafferi/